به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی از روابط عمومی شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران، سید محسن میرحسینی مدیرکل فرودگاه سردار جنگل رشت گفت: در بازه زمانی یک هفته مانده به آغاز جنگ تحمیلی رژیم غاصب صهیونیستی علیه ایران، تعداد بیش از ۲۱۰ سورتی پرواز هفتگی منظم و برنامهای درحالی انجام میشد که ۲۵ درصد این پروازها به مقاصد بینالمللی شامل بغداد، بصره، نجف و ایروان بود.
سید محسن میرحسینی اظهارداشت: همچنین در بخش داخلی، پرواز شرکتهای هواپیمایی مختلف در مسیرهای تهران، مشهد، شیراز، بندرعباس، آبادان، اصفهان، عسلویه، اهواز و یزد برقرار بود.
وی به روزهای پس از توقف جنگ و بازگشت تدریجی پروازها به وضعیت عادی اشاره کرد و افزود: از روز جمعه بیستم تیر ماه، پروازهای داخلی تقریبا بهصورت کامل برقرار و یک پرواز خارجی به مقصد بغداد نیز با اخذ مجوزهای لازم انجام شد. این در حالی است که با هماهنگیهای انجام شده، انتظار میرود طی هفته جاری تمامی پروازهای داخلی و خارجی به وضعیت قبل از جنگ بازگردند.
مدیرکل فرودگاه رشت از آغاز پرواز مستقیم به آستاراخان روسیه از ابتدای مرداد ماه سال جاری برای نخستینبار خبر داد و این دستاورد را نقطه عطفی در تقویت تعاملات فرامرزی و توسعه جایگاه بینالمللی فرودگاه رشت دانست.
میرحسینی به برنامهریزیهای زیرساختی فرودگاه اشاره کرد و اظهار داشت: با هدف رفع موانع پروازی و ایمنسازی حریمهای هوایی، اعتبارات لازم از ردیف منابع ملی و استانی جهت تملک اراضی در راستای تطویل باند تخصیص یافته و در دستور اجرای ادارهکل قرار گرفته است.
وی در ادامه با تأکید بر موقعیت ممتاز تجاری شهر رشت، گفت: در حال حاضر مذاکرات فشردهای با سرمایهگذاران برای احداث شهرک فرودگاهی در جریان است. همچنین مقدمات لازم جهت عقد قرارداد با بخش خصوصی برای راهاندازی سایت کارگو انجام شده و بر اساس برنامهریزیهای انجام شده، پروازهای باری بهصورت روزانه و با ظرفیت ۱۰ سورتی رفت و برگشت انجام خواهد شد.
مدیرکل فرودگاه سردار جنگل رشت ضمن توضیح در خصوص پروژههای عمرانی، گفت: پروژه استانداردسازی سطوح پروازی، شامل استریپسازی و زهکشی، تاکنون بیش از ۷۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و پس از تکمیل، فرودگاه آماده ممیزی جهت دریافت گواهینامه رسمی خواهد بود.
میرحسینی با اشاره به افزایش تقاضا برای استفاده از فرودگاه رشت توسط شرکتهای هواپیمایی، اعلام کرد: با توجه به آغاز فعالیت شرکت هواپیمایی جدید، نیاز به افزایش ظرفیت پارکینگ هواپیما به شدت احساس میشود. در همین راستا مطالعات این پروژه به اتمام رسیده و با تأیید مدیرعامل شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران، مقدمات برگزاری مناقصه برای اجرای آن در سال جاری آغاز شده است.